fbpx
NaslovnicaCrna GoraKovačević: Režim naručio istraživanje CEDEM-a

Kovačević: Režim naručio istraživanje CEDEM-a

Podgorica, (MINA) – Crnogorski režim naručio je rezultate istraživanja Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) da bi lažnim porastom podrške pravdao svoja nepočinstva, smatraju u Demokratskom frontu (DF).

Najnovije istraživanje CEDEM-a pokazalo je da Demokratsku partiju socijalista (DPS) podržava 37 odsto građana, na drugom mjestu su Demokrate sa podrškom od 15 odsto, dok je DF treći sa rejtingom od 13,2 odsto.

Funkcioner DF-a Marko Кovačević, kazao je da se istraživanje CEDEM-a treba da pokaže kako brojne afere, u kojima su glavni akteri funkcioneri i finansijeri DPS-a, djeluju blagotvorno na rejting te partije, njenog lidera i predsjednika Vlade.

„Naravno, i sami napad koji žele da sprovedu na pravoslavlje u Crnoj Gori, treba da se prikaže kao nešto što nije od uticaja na rejting ovih činilaca“, kaže se u reagovanju Kovačevića.

Zato, kako je naveo, nije ni čudo što je promovisan navodni pad rejtinga DF-a i njegovih političara „koji su otkrili veliki broj afera režima u prethodnih pola godine i koji su glavni politički protivnici donošenja Zakona o otimanju imovine Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori“.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije