fbpx
NaslovnicaCrna GoraKriminalci ne mogu biti iznad institucija

Kriminalci ne mogu biti iznad institucija

Podgorica, (MINA) – Zajednički rad tužilaca i službenika Uprave policije šalje jasnu poruku svim pripadnicima kriminalnih organizacija da ne mogu biti iznad institucija i da će se naći pred licem pravde, poručio je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

On je na Danima državnih tužilaca Crne Gore u Bečićima rekao da su danas institucija sa drugačijim likom.

“I za jedan mandat bilo bi dovoljno formiranje specijalnog državnog tužilaštva i obrazovanje sekretarijata tužilačkog savjeta, kao i unapređenje administrativnih kapaciteta i informaciono–komunikacione tehnologije”, kazao je Stanković.

Bilo bi, kaže on, pogrešno reći “da smo svi zajedno uradili sve što smo planirali”.

“Ali, treba biti posebno maliciozan pa ne primijetiti da je državno-tužilačka organizacija danas nekoliko koraka ispred one koju smo zatekli prije četiri godine”, rekao je Stanković, prenosi portal RTCG.

Po naredbama tužilaštva, kako je rekao, preduzimane su mjere i radnje koje su rezultirale rasvjetljavanjem najtežih krivičnih djela, a lišeni su slobode i procesuirani brojni pripadnici različitih kriminalnih grupa.

“Na ovaj način još jednom smo potvrdili da samo zajednički, timski rad tužilaca koji rukovode istragom i službenika uprave policije, šalje jasnu poruku svim pripadnicima kriminalnih organizacija da ne mogu biti iznad institucija i da će se naći pred licem pravde prije ili kasnije”, kazao je Stanković.

On je naglasio značaj rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i korupcije na visokom nivou.

Vrhovni državni tužilac je ponovio da cijene
savjete i preporuke, ali da ne dozvoljavaju da na osnovu njih donose odluke.

“Vodili smo se i vodićemo se jedino interesima državno-tužilačke organizacije i isključivo primjenom zakonskih propisa, odnosno naših ustavnih ovlašćenja”, rekao je Stanković.

Najčitanije