fbpx
NaslovnicaCrna GoraKup šampiona 22. septembra u Podgorici

Kup šampiona 22. septembra u Podgorici

Podgorica, (MINA) – Međunarodni karate turnir, Kup šampiona biće održan 22. septembra u dvorani Morača i okupiće više od 800 boraca, saopštio je organizator takmičenja, podgorički karate klub Omladinac.

Navodi se da je do danas potvrđen dolazak, osim crnogorskih, klubova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije, Makedonije, Kosova i Turske.

Najavljeno je učešće osvajača medalja sa najvećih svjetskih i evropskih takmičenja, u svim starosnim kategorijama.

Turnir će okupiti karatiste u svim starosnim kategorijama, u borbama i katama, pojedinačno i ekipno, a takmičenje će biti održano na sedam tatamija.

Saopšteno je da je organizator, u konsultaciji sa crnogorskom sudijskom organizacijom, odlučio da uz domaće angažuje i međunarodne sudije.

Kup šampiona je treći turnir koji podgorički klub organizuje, nakon što je prvi organizovan 2008. povodom 35 godina postojanja kluba.

Najbolje karatiste regiona ugostio je i deset godina kasnije, povodom jubileja – 45 godina postojanja.

„Turnir će biti kruna još jedne uspješne godine našeg kluba. Godina u kojoj smo, osim medalja na Evropskim prvenstvima Marija Hodžića, Nenada Dulovića i Milene Jovanović, na turnirima Premijer, odnosno Serije A u Dubaiju i Istanbulu Marine Raković, dobili svoj krov nad glavom, sagradili sportsku dvoranu“, piše u saopštenju podgoričkog kluba.

Navodi se da su se izgradnjom dvorane na Starom aerodromu stekli uslovi da Omladinac dobije sekcije, osim u karateu, u još nekim borilačkim sportovima.

„Sada imamo prostora da širimo škole karatea, koji će voditi naši proslavljeni takmičari. Ne samo u novoj sali, već i staroj na Tuškom putu, kao i u Dalmatinskoj ulici, Zagoriču i Sportskom centru Morača“, piše u saopštenju.

Pobjednik turnira dobiće novčanu nagradu od 500 EUR, drugoplasiranom će pripasti 300, a trećeplasiranom klubu 200 EUR.

“Organizaciju turnira pomogli su Glavni grad, kao i komapnije Glavni grad Podgorica, Bemax, Aqua bianca, CEDIS, Soho group, JUB Crna Gora, Skijališta Crna Gora, IRF Crna Gora, DULW D Trade i štamparija Obod”, piše u saopštenju.

Najavljeno je da će karatisti Omladinca nastupiti u svim uzrasnim kategorijama, u borbama i katama, ali da se njihov rezultat, kao domaćinu, neće bodovati za rang listu.

Prošle godine trofej su osvojili karatisti Bara.

Početak turnira u dvorani sportskog centra Morača zakazan je za deset sati, dok je u 13 sati biti svečano otvaranje.

Najčitanije