fbpx
NaslovnicaCrna GoraKvalitetnim reformama do napretka u oblasti vladavine prava

Kvalitetnim reformama do napretka u oblasti vladavine prava

Podgorica, (MINA) – Crna Gora u značajnoj mjeri prednjači u odnosu na druge zemlje koje pretenduju da budu članice Evropske unije (EU), ocijenjeno je tokom posjete crnogorske delegacije Berlinu i poručeno da će nastavak kvalitetnog sprovođenja reformi dovesti do daljeg napretka u oblasti vladavine prava.

Crnogorska delegacija, koju je predvodio glavni pregovarač Aleksandar Drljević, njemačkim kolegama predstavila je najnovije rezultate u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, koji pokazuju da je Crna Gora spremna za novu fazu pregovaračkog procesa.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, tokom posjete crnogorske delegacije Berlinu poručeno je da će nastavak kvalitetnog sprovođenja reformi, uz podršku evropskih partnera, posebno Njemačke, dovesti do daljeg napretka u oblasti vladavine prava.

Predstavnici crnogorske delegacije saopštili su da državni organi pokazuju odlučnost da sve raspoložive resurse usmjere u pravcu ostvarivanja ubjedljivih rezultata u oblastima od značaja.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije