fbpx
NaslovnicaCrna GoraLažna dojava o bombi u Ambasadi Češke

Lažna dojava o bombi u Ambasadi Češke

Podgorica, (MINA) – Crnogorska policija radi na identifikovanju osobe koja je uputila lažnu dojavu da je u Ambasadi Češke u Podgorici postavljena eksplozivna naprava, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su naveli, crnogorska policija i Ambasada Češke u Podgorici ostvarili su efikasnu koordinaciju kojom je veoma brzo utvrđeno da je dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u prostorijama Ambasade bila lažna.

„Crnogorska policija preduzima neophodne mjere i radnje na identifikovanju osobe koja je uputila poziv, odnosno koja je lažno dojavila da je u prostorijama Ambasade postavljena eksplozivna naprava“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je dojava da je u prostorijama Ambasade Češke u Podgorici postavljena eksplozivna naprava primljena oko deset sati.

„Policija je, uz punu saradnju osoblja Ambasade i poštujući bezbjednosne protokole, preduzela mjere protivdiverzione zaštite kojima nije utvrđeno prisustvo eksplozivne naprave ili eksplozivnih materija na prostoru koji pripada Ambasadi Češke u Podgorici“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su naglasili da ozbiljno shvataju svaku dojavu takve vrste i svaku ponaosob provjeravaju detaljno i odgovorno.

„I protiv osoba koje se identifikuju kao lica koja upućuju takve lažne pozive podnose se krivične prijave“, dodaje se u saopštenju.

Iz policije su zahvalili Ambasadi Češke u Podgorici na saradnji.

Najčitanije

marihuana

Rožajska policija pronašla 40 kilograma marihuane

Podgorica, (MINA) - Rožajska policija pronašla je sinoć u napuštenom objektu 40 kilograma marihuane,...