fbpx
NaslovnicaCrna GoraLiječenje kod privatnika koštalo 6,8 miliona EUR

Liječenje kod privatnika koštalo 6,8 miliona EUR

Podgorica, (MINA) – Privatne zdravstvene ustanove su Fondu za zdravstveno osiguranje (FZO) za liječenje crnogorskih osiguranika tokom prošle godine ispostavile fakture od oko 6,8 miliona EUR, pišu Dnevne novine.

Analiza Fonda o realizaciji ugovora zaključenih sa ustanovama van i onima iz mreže a koje nijesu u sistemu javnog zdravlja, pokazuje da je u odnosu na 2017. evidentan porast troškova na teret Fonda.

Privatne zdravstvene ustanove van mreže čine 2,1 milion EUR, što je za oko 790 hiljada EUR više nego u godini ranije, dok se ostatak faktura odnosni na ugovore sa ustanovama iz mreže koje su van sistema javnog zdravstva.

U dijelu koji se odnosni na realizacije ugovora sa zdravstvenim ustanovama van zdravstvene mreže, navodi se da je najviše novca potrošeno na postupke vantjelesne oplodnje 610,4 hiljade EUR.

Slijede magnetne rezonance 510 hiljada EUR, zatim 446,4 hiljade, za bolničke zdravstvene zaštite oftalmologija, te oftamologija (ambulantna) 310,8 hiljada patološke anatomije i histologije 155,8 hijada EUR.

“Ukupna vrijednost ispostavljenih faktura privatnih zdravstvenih ustanova, za period januar decembar 2018. godine iznosila je 2,1 miliona EUR, što je za 789,7 hiljada više nego u 2017. godini”, navodi se u dokumentu Fonda.

Najčitanije

Air Montenegro dočekao milionitog putnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna avio-kompanija Air Montenegro danas je opslužila svog milionitog putnika i...