fbpx
NaslovnicaCrna GoraLjubljana uzor budućeg razvoja Podgorice

Ljubljana uzor budućeg razvoja Podgorice

Podgorica, (MINA) – Podgorici su važna iskustva Ljubljane, koja će joj poslužiti kao uzor u mnogim oblastima, poručio je gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković u razgovoru sa slovenačkim kolegom Zoranom Jankovićem.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, sagovornici su se na sastanku u Ljubljani saglasili da Slovenija i Crna Gora imaju odlične političke i ekonomske odnose, i da takvu saradnju treba iskoristiti za produbljivanje partnerstva i još bolju komunikaciju i na nivou glavnih gradova.

Vuković je upoznao slovenačkog kolegu da je Podgorica pokrenula obiman investicioni ciklus i da, u narednom periodu, planira realizaciju kapitalnih razvojnih projekata koji će značajno podići kvalitet života građana.

“Veoma su nam u tom dijelu važna iskustva Ljubljane koja će nam poslužiti kao primjer i uzor u mnogim oblastima” saopštio je Vuković, dodajući da je Podgorici u ovom trenutku izuzetno važna saradnja sa razvijenim gradovima Evropske unije.

On je, govoreći o aktivnostima uprave Glavnog grada i aktuelnim projektima, naglasio da je od izuzetnog značaja da Podgorica i Ljubljana razmijene iskustva i prodube saradnju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije