fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić najavio nove proteste

Mandić najavio nove proteste

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) planira da organizuje proteste koji bi za cilj imali rušenje režima i obezbjeđivanje uslova za fer izbore, kazao je danas u Skupštini jedan od lidera tog političkog saveza, Andrija Mandić.

“DF planira, osmišljava da zajedno sa drugima iz opozicije organizuje velike proteste, jer slobodu nikad niko nije dobio onako. Mi imamo veliki kredit, jer svaki protest koji je režim ugušio u krvi to nisu izgubljeni protesti i uvijek se mogu obnoviti”, rekao je Mandić.

On se, kako prenose Vijesti, osvrnuo i na građanske proteste koji su organizovani prethodnih mjeseci u Podgorici, navodeći da je to „jedan nepovratan proces i teško se može obnoviti“.

„Pozvaćemo sve iz opozicije, ali ćemo pričati sa našim pristalicama da se dogovorimo kako da izađemo na proteste i da im obećamo da ih nećemo ugušiti i da ćemo se bortiti do kraja. Nećemo poručivati kao organizatori i smanjivati naboj i energiju koja postoji u narodu što ćemo u ime organizatora saopštavati mi smo zastava, mi smo Centralna banka, mi smo milicija, mi smo vojska, nego ćemo da na svakom mjestu iskoračiti naprijed”, naveo je Mandić.

On je rekao da se mnogi funkcioneri DF-a progone.

“DF iskazuje spremnost da poslije svih progona naših političara, posebno Nebojše Medojevića, kao i nemogućnosti dobijanja tehničke vlade da predložimo svima da izađemo na ulice i snagom naroda srušimo ovaj režim i dobijemo poštene izbore za godinu dana. Zato protesti koji su se ugasili sami se teško mogu obnoviti”, rekao je Mandić.

On je poruučio da je DF spreman da povede Crnu Goru i da će „čitava Crna Gora biti kao u januaru 1989. ispred ovog parlamenta”.

“Kada smo promijenili jedan okoštali sistem koji je trajao duži niz godina. Vjerujemo da ćemo uspjeti da oborimo ovaj režim”, kazao je Mandić.

Najčitanije