fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković čestitao Dan opštine Andrijevica

Marković čestitao Dan opštine Andrijevica

Podgorica, (MINA) – Premijer Duško Marković čestitao je građanima Andrijevice, odbornicima u Skupštini opštine i lokalnom rukovodstvu Dan opštine, koji se obilježava 17. jula, navodeći da da će odlučnost u sprovođenju razvojnih politika, pogotovo u sjevernom regionu, uvijek zavrjeđivati podršku Vlade.

Marković je, povodom Dana opštine Andrijevica, primio predsjednika te Opštine Srđana Mašovića i njegovog prvog saradnika Miodraga Ivanovića.

Kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, rukovodstvo Andrijevice informisalo je Markovića o projektima koji su uspješno okončani i o onim koji su u toku.

Na sastanku je, kako se navodi, razgovarano o brojnim aktivnostima lokalne samouprave na valorizaciji turističkih i poljoprivrednih resursa.

„U tom smislu, Marković je iskazao punu podršku Vlade daljem obogaćivanju ponude Parka prirode „Komovi“ i završetku projekta Kuće voća, kao i na radovima na unaprjeđenju lokalne infrastrukture“, kaže se u saopštenju.

Podsjećajući na prošlogodišnji sastanak na kojem je Opština Andrijevica istaknuta kao primjer odgovornog odnosa, Marković je kazao da je zadovoljan zbog činjenice da je od tada registrovan napredak i stvaranje nove vrijednosti u turizmu, poljoprivredi i korišćenju energetskog potencijala putem malih hidroelektrana, od čega benefit imaju i opština i njeni građani.

„Na sastanku je bilo riječi o više razvojnih i infrastrukturnih projekata koji bi trebalo da doprinesu daljem unaprjeđenju turističke ponude Andrijevice i njenom boljom infrastrukturnom povezanošću“, dodaje se u saopštenju.

Marković je, kako je saopšteno, sa zadovoljstvom prihvatio poziv Mašovića da uskoro posjeti Andrijevicu i na licu mjesta se uvjeri u ostvareni napredak.

Najčitanije