fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Crkva sebe stavlja iznad države

Marković: Crkva sebe stavlja iznad države


Podgorica, (MINA) – Crkva se u Crnoj Gori stavlja iznad države, ne priznajući njenu suverenost i nezavisnost, iskazujući ambiciju da odlučuje o političkim akterima odnosno da utiče na izbor vlasti, ocijenio je premijer Duško Marković.

“To je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo u civilizovanom svijetu“, kazao je Marković u razgovoru sa delegacijom Evropskog parlamenta.

Marković je iskazao odlučnost državnih organa da očuvaju mir i stabilnost kao i svaki put za proteklih 30 godina, poštujući slobode svakog građanina, ali i čuvajući ustavni i demokratski poredak.

Premijer je upoznao sagovornike sa strateškim politikama Vlade, odličnim ekonomskim pokazateljima koji podrazumijevaju i odličan privredni rast, među vodećima u Evropi, visok nivo direktnih stranih investicija, porast broja turista i smanjenje nezaposlenosti.

„Crna Gora razumije evropski kontekst i da radi u skladu sa svojim opredjeljenjima moderne zemlje koje se demokratski i ekonomski razvija kao dio Evrope“, kazao je Marković.

Poslanike Evropskog parlamenta zanimali su, kako je saopšteno, i pitanja zaštita životne sredine, dalje saobraćajne povezanosti prije svega u okviru evropskih transportnih koridora i Berlinski proces.

Najčitanije