fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković i Vukčević kandidatkinje za VDT-a

Marković i Vukčević kandidatkinje za VDT-a

Podgorica, (MINA) – Danijela Marković i Lidija Vukčević ispunjavaju zakonske uslove za izbor vrhovnog državnog tužioca, konstatovano je na sjednici Tužilačkog savjeta.

Tužilački savjet je danas na sjednici, kojom je predsjedavao vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković, sačinio listu kandidata za izbor VDT-a.

Na Javni poziv za izbor vrhovnog državnog tužioca, osim Marković i Vukčević, prijavio se i Blagota Mitrić ali je povukao svoju kandidaturu.

Marković je sekretarka Sekretarijata za opštu upravu i društvenu djelatnost opštine Budva, a Vukčević specijalna tužiteljka u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Kako je saopšteno, na sjednici je obavljen i intervju sa kandidatima prijavljenim na javni oglas za izbor rukovodioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Navodi se da je razmotreno 12 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada.

Tužilački savjet donio je odluku da se raspišu javni oglasi, po sistemu napredovanja, za izbor tri državna tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i jednog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, kao i jednog specijalnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Za člana Upravnog odbora, Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, kao predstavnica Tužilackog savjeta određena je specijalna tužiteljka Liljana Lakić.

Tužilački savjet je, navodi se, utvrdio spisak tema za obuke državnih tužilaca za narednu godinu.

Najčitanije