fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Ujedinimo potencijale za članstvo u EU

Marković: Ujedinimo potencijale za članstvo u EU

Podgorica, (MINA) – Vlada je svjesna značaja civilnog društva za proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU) i zato je okrenuta ka kontinuiranom unaprjeđenju direktnog dijaloga sa nevladinim sektorom, kazao je premijer, Duško Marković.

„Vaša specifična znanja, praktično iskustvo i kritičko viđenje stvari, uokvireno u konkretne i konstruktivne predloge, mogu podići kvalitet i brzinu našeg pregovaračkog procesa“, rekao je Marković na otvaranju okruglog stola „Saradnja Vlade i NVO u procesu pristupanja EU“ koji je organizovao Generalni sekretarijat Vlade.

On očekuje da će današnji dijalog biti koristan i za Vladu i za NVO sektor.

Marković je ponovio apel upućen i civilnom sektoru i političkim partijama: ujedinimo naše potencijale, znanje i snagu da zajedničkim pregnućem ostvarimo trenutno najvažniji nacionalni cilj – priključenje EU.

„Apelujem da obnovimo povjerenje u zajednički rad, jer samo tako možemo pojačati sinergiju svih crnogorskih potencijala. To možda nije jedini, ali je bez ikakve dileme najsigurniji i najbrži put do našeg članstva u EU“, istakao je Marković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije