fbpx
NaslovnicaCrna GoraMaturanti da se opredijele na tražene i deficitarne profesije

Maturanti da se opredijele na tražene i deficitarne profesije

Podgorica, (MINA) – Maturanti treba da budu mudri u izboru daljeg obrazovnog usmjerenja i da se opredijele za zanimanja i profesije koje su u modernom dobu tražene i deficitarne, poručeno je sa manifestacije „Dan otvorenih vrata“.

Karijerni centar Univerziteta Crne Gore (UCG), u saradnji sa Studentskim parlamentom organizovao je “Dan otvorenih vrata”, namijenjen prvenstveno maturantima srednjih škola u Crnoj Gori.

Na Danu otvorenih vrata maturanti i studenti, osim o studijskim programima, mogu da se upoznaju sa stipendijama stranih država i dobiju informacije o njima direktno od ambasada tih država u Crnoj Gori.

foto: MINA

Oni imaju priliku da se informišu o studentskom standardu, sportskim takmičenjima i o studentskim organizacijama.

Ministar prosvjete Damir Šehović poručio je maurantima da temeljan pristup potencijalaima ne mogu imati bez inicijalnog koraka, a to je sagledavanje postojećih studijskih programa, razmjena, programa usavršavanja i praksi, kojih u Crnoj Gori ima na zavidnom nivou.

Prema njegovim riječima, postojanje više od 100 studijskih programa, na kojima predaje oko 700 nastavnika, omogućiće budućim studentima edukaciju u onoj ooblasti za koju su telentovani.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...