fbpx
NaslovnicaCrna GoraMCP: Zapanjeni smo saopštenjem DPS-a povodom skupa u Nikšiću

MCP: Zapanjeni smo saopštenjem DPS-a povodom skupa u Nikšiću

Podgorica, (MINA) – Saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS) povodom najave crkvenog sabranja u Nikšiću, najbrutalniji je primjer kako političari vladajuće stranke pokušavaju da život Crkve podrede dnevno-političkoj ideologiji, ocijenjeno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

Iz DPS-a je ranije ocijenjeno da je najava mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti na Saboru koji je zakazan za 21. decembar u Nikšiću, zloupotreba koju ne pamti Crna Gora.

Iz Mitropolije su kazali da su zapanjeni tonom i sadržajem saopštenja DPS-a povodom najave crkvenog svetovasilijevskog sabranja u Nikšiću.

„Upravo je pomenuto saopštenje možda najbrutalniji primjer kako političari vladajuće stranke pokušavaju da život Crkve podrede dnevno-političkoj ideologiji“, kaže se u reagovanju MCP.

Kako su naveli, izlišno je podsjećati da to Ustav Crne Gore izričito zabranjuje.

Očigledno je, smatraju u Mitropoliji, da je isti onaj „anticrkveni, ali i antiustavni duh“, koji je ponudio ogoljenu diskriminaciju u Zakonu o slobodi vjeroispovjesti, potpisao i poslednje oglašavanje DPS-a.

Prema njihovim riječima, njegov osnovni cilj je zastrašivanje pravoslavnih vjernika i sprječavanja izbora i načina ostvarivanja njihovih duhovnih potreba.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije