fbpx
NaslovnicaCrna GoraMihailo: CPC čekaju bolji dani

Mihailo: CPC čekaju bolji dani

Podgorica, (MINA) – Crnogorsku pravoslavnu crkvu (CPC) čekaju bolji dani, bez obzira na one koji joj ne žele dobro, kazao je mitropolit Mihailo, dodajući da nedobronamjerne poruke koje stižu iz Beograda ne mogu spriječiti da se ono što je bilo crnogorsko vrati Crnoj Gori.

„Njihove zapaljive poruke sve idu u korist nama, a na štetu njihovu“, rekao je on, komentarišući poruke koje ovih dana iz Beograda upućuju političari i velikodostojnici.

Mihailo je za Televiziju Crne Gore, nakon rukopoloženja Borisa Bojovića u episkopa na Cetinju, kazao da nedobronamjerne poruke koje ovih dana stižu iz Beograda ne mogu spriječiti da se ono što je bilo crnogorsko vrati Crnoj Gori.

On smatra da su neprimjerene riječi partijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja, koji je naveo da bez SPC ne bi bilo ni Crne Gore.

„Jedna toliko visoka ličnost da se spušta toliko nisko, ja mislim ne da mu je samo zabranjen ulaz u Crnu Goru, nego bi ga trebalo isključiti i iz Srbije“, rekao je Mihailo.

Takve stvari, kako je istakao, ne mogu se čuti od jednog velikodostojnika.

Mihailo smatra da je to što Irinej podržava srpski narod u Crnoj Gori da svetinje brane životom skoro pa poziv na nasilje.

„Zamislite vi da čujete da govori da se obračunaju i tijelima brane crkve. Nek odbrane Kosovo zaboga, imaju oni dosta posla. A sa Crnogorskom crkvom im je najlakše, mi smo to završili“, rekao je on.

On je kazao da CPC čekaju bolji dani, bez obzira na one koji joj ne žele dobro

„Vrijeme je da se to jednom završi i da se dođe do onoga što je bilo crnogorsko, odnosno što je bilo ove zemlje, ljudi, naroda, pogotovo CPC“, zaključio je Mihailo.

Najčitanije

Cilj Samita pokretanje regiona

Tivat, (MINA-BUSINESS) – ESG Adria Samit, koji je u četvrtak završen u Tivtu, imao...