fbpx
NaslovnicaCrna GoraMinistarstvo prosvjete naredne školske godine ulože više od sedam miliona EUR

Ministarstvo prosvjete naredne školske godine ulože više od sedam miliona EUR


Podgorica, (MINA) – Ministarstvo prosvjete, naredne školske godine uložiće više od sedam miliona EUR u informatičku opremu, namještaj i opremu za osnovne i srednje škole.

To je Vijestima kazao ministar prosvjete Damir Šehović.

On je istakao da je Ministarstvo dobilo predloge škola u vezi sa inventarom i opremom koja im fali, ali da će komisije tog resora izaći na teren da provjere da li su uprave ustanova dale “potpuno precizne i validne projekcije potreba”

Šehović je kazao da je to samo jedan u nizu koraka ove Vlade ka kreiranju optimalnog obrazovnog sistema.

“Ulaganje u opremu od preko sedam miliona EUR, kupovina 30 kombi vozila za prevoz učenika vrijednih oko dva miliona EUR, izgradnja desetak novih vrtića i škola, a sve to finansirano kako iz budžetskih, tako i iz sredstava obezbijeđenih putem dvije nove kreditne linije od preko 50 miliona EUR, to nije nešto što možete fingirati, jer se sve vidi na terenu”, rekao je Šehović.

On je ocijenio da je to jedan od najvažnijih pokazatelja da je fokus Vlade, i to ne deklarativno nego suštinski, zaista na obrazovanju.

“To je istovremeno i potvrda naše pune posvećenosti kreiranju sistema koji će ubuduće svoj razvoj dominantno zasnivati na znanju i ljudskom potencijalu, koji u Crnoj Gori nije mali”, poručio je Šehović.

Najčitanije