fbpx
NaslovnicaCrna GoraMirno rješavanje sporova važno sredstvo za inkluziju

Mirno rješavanje sporova važno sredstvo za inkluziju

Podgorica, (MINA) – Mirno rješavanje sporova značajno je sredstvo za inkluziju, ocijenjeno je na ministarskom sastanku Grupe prijatelja za medijaciju koji je održan na marginama 74. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Na sastanku, kojem je prisustvovao ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović, ukazano je na značaj novih tehnologija za mir i mirno rješavanje sporova kao sredstava za inkluziju.

„Učesnici su se saglasili da za uspjeh medijacije veliki značaj ima uključivanje svih segmenata društva, prije svega žena, mladih i civilnog društva“, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, na marginama skupa Darmanović je razgovarao sa šefom diplomatije Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Sagovornici su ocijenili da su veoma dobri odnosi dvije države, osnaženi intenzivnim političkim dijalogom i savezništvom u NATO.

„Iskazano je zadovoljstvo što će politika proširenja biti jedan od prioriteta Hrvatske tokom presjedavanja Savjetom Evropske unije (EU) koje počinje u januaru sljdeće godine“, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je planirano učešće Darmanovića na ministarskom sastanku na temu multilateralizma u organizaciji Njemačke i Francuske, radnom ručku ministara vanjskih poslova država članica i posmatrača Američko-jadranske povelje i potpisivanje sporazuma u oblastima kulture i obrazovanja sa ministrom vanjskih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom.

Najčitanije