fbpx
NaslovnicaCrna GoraMisija DPS-a dugoročna

Misija DPS-a dugoročna

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) nastaviće da ide putem evropeizacije crnogorskog društva, a mjesta opuštanju i trijumfalizmu nema, jer je misija te stranke dugoročna, poručio je predsjednik DPS-a, Milo Đukanović.

On je, na konferenciji za novinare, nakon završetka Osmog kongresa DPS-a, naveo da sa puno optimizma ulaze u izbornu godinu, uz uvjerenje da će na predstojećim parlamentarnim izborima potvrditi i ojačati dominaciju na političkoj sceni.

foto: MINA

Đukanović je naveo da je osnovna ocjena sa Osmog kongresa da je DPS ispunio sva obećanja sa prethodnog, da su uspjeli da sačuvaju stabilnost Crne Gore, ostvare najvažnije obećanje – ulazak zemlje u NATO, dinamično nastave put ka Evropskoj uniji (EU) i realizuju važne korake na ekonomskom i društvenom razvoju.

“DPS ide dalje putem emancipacije i evropeizacije crnogorskog društva, usvajanjem evropskih standarda i sistema vrijednosti“, istakao je Đukanović.

On je poručio da nema mjesta trijumfalizmu i opuštanju, jer je misija koju predvodi DPS dugoročna, to je vizija suštinske emancipacije društva.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije