fbpx
NaslovnicaCrna GoraMlada reprezentacija želi opstanak u A diviziji

Mlada reprezentacija želi opstanak u A diviziji

Podgorica, (MINA) – Cilj mlade košarkaške reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Izraelu je opstanak u A diviziji, kazao je selektor Dušan Dubljević.

Mlada reprezentacija ukupila se danas u Podgorici i počela pripreme za šampionat EVrope, koji će od 13. do 21. jula biti odigran u Izraelu.

Rivali u grupi izabranicima selektora Dubljevića biće Turska, Francuska i Velika Britanija.

“Cilj je opstanak, to je moranje. Sve što uradimo iznad toga je dobar rezultat. Ove godine nemamo, zasad, nekih problema sa povredama. Nekim igračima smo dali produžen odmor jer su bili na pripremama i učestvovali na turniru Igara malih zemalja. Radi se o Pavlu Đurišiću, Marku Simonoviću, Igoru Drobnjaku i Nikoli Žižiću. Oni će nam se pridružiti za nekoliko dana“, kazao je Dubljević.

On je najavio da će mladi reprezentativci do EP odigrati turnire u Skoplju i Italiji.

„Planirali smo da odigramo šest ili sedam prijateljskih utakmica, što će nadam da se biti sasvim dovoljno da se dobro pripremimo za Evropsko prvenstvo“, rekao je Dubljević.

Crnogorska selekcija pripreme se odraditi u Tivtu, a učestvovaće od 21. do 23. juna na turniru u Skoplju, odnosno od 4. do 6. jula u Brindiziju.

Simonović je istakao da crnogorski košarkaši imaju tešku grupu, ali da kao i svake godine želi opstanak u eliti.

„Ako se otvori neka druga prilika, mi kao i uvijek dajemo sve od sebe, tako će biti i ovog puta i probaćemo da napravimo nešto više. Ja mislim da je ovo jedna vrhunska generacija, jedna od boljih koju Crna Gora ima u mlađim kategorijama, mislim da bi mogli da budemo iznenađenje na Evropskom prvenstvu“, rekao je Simonović.

Dubljević na pripremama računa na 17 igrača.

Na spisku su: Igor Drobnjak, Vuk Popović, Andrej Vulević, Andrija Slavković, Pavle Đurišić, Bogdan Bojić, Ilija Goranović, Milan Hajduković, Janko Čepić, Marko Simonović, Nikola Žižić, Bogosav Božović, Matija Jovović, Novak Obradović, Nikola Parača, Aleksandar Kartalović i Dragomir Bulatović.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...