fbpx
NaslovnicaCrna GoraMrvaljević: Cilj olimpijska viza za Tokio

Mrvaljević: Cilj olimpijska viza za Tokio

Podgorica, (MINA) – Plasman među 18 najboljih na rang listi Svjetske džudo federacije i viza za Olimpijske igre (OI) u Tokiju glavni je cilj za 2019. godinu, kazao je crnogorski džudista Srđan Mrvaljević.

On je u intervjuu agenciji MINA kazao da je 2019. važna za njegovu karijeru i da je to godina puna izaziva i mogućnosti.

“Cilj je da se na kvalifikacionom turnirima iz serije Gren slem i Gran pri, kao i prvenstvima Evrope i svijeta ostvare značajni rezultati, prikupe bodovi za OI u Tokiju i eventualno osvoji neka od medalja. Moj cilj je da na kraju 2019. budem među najboljih 18 na Svjetskoj rang listi, kao i da pokušam da Crnoj Gori donesem još jednu veliku medalju sa Gren slema, EP ili SP”, kazao je Mrvaljević.

Privatna arhiva

On je istakao da će 2018. pamtiti i po odlasku iz Akademika, kluba čiji je član bio deset godina, navodeći da je u tom periodu ostvario najbolje sportske rezultate.

“Hvala bivšem predsjedniku kluba Draganu Pejanoviću, bivšem članu Upravnog odbora Radosavu Lješkoviću, bivšem sportskom direktoru Novici Miloviću i šefu stručnog štaba Draganu Šćepanoviću na izuzetnoj saradnji i velikoj podršci svih ovih godina. Novoj upravi i rukovodstvu Akademika želim svu sreću i uspjeh i u narednom period”, kazao je Mrvaljević.

On je naglasio da ima ogromnu ambiciju i želju da se dokaže u svom novom klubu – Ibru iz Rožaja.

“Uprava kluba ima velike ambicije i visoke ciljeve u narednom periodu. Klub želi olimpijsku normu i medalju u Evropskoj ligi. Nadam se da ćemo moj mlađi kolega, prvak države i reprezentativac Crne Gore Jusuf Nurković, trener Omer Nurković i ja uspeti da ispunimo ciljeve i ambicije kluba, da Rožaje i Crnu Goru prezentujemo na kvalitetan i dostojanstven način kroz ovaj samurajski olimpijski borilački sport”, kazao je Mrvaljević.

Privatna arhiva

On je istakao da u 2018. godini nije uspio da ostvari rezultatske ciljeve, navodeći da nije bilo moguće trenirati, spremati se i biti fokusiran, očekivati veliki rezultat u sistemu i atmosferi u kojoj se nalazi džudo sport u Crnoj Gori.

“Nisam nezadovoljan, još treniram teško i jako po pet ili šest sati dnevno, potpuno sam posvećen i uživam u treninzima i takmičenjima. Siguran sam da još mogu da napravim veliki rezultat i to ću dokazati. Optimista sam i da će se stvari u džudo sportu konačno zakonski riješiti u korist takmičara, klubova i ljudi koji istinski i posvećeno već dugi niz godina rade za dobrobit crnogorskog džudoa”, zaključio je Mrvaljević.

Najčitanije

Geopolitičke okolnosti idu u prilog aspiracijama država kandidata

Podgorica, (MINA) - Aktuelne geopolitičke okolnosti idu u prilog aspiracijama država kandidata za članstvo...