fbpx
NaslovnicaCrna GoraMVP: Ambasadori žale zbog kršenja pravila

MVP: Ambasadori žale zbog kršenja pravila

Podgorica, (MINA) – Ambasadori Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović žale zbog kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procjene u vezi sa njihovim javnim istupanjem, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Kako su kazali iz tog resora, premijer Duško Marković i ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović obavili su danas razgovor sa ambasadorima.

U saopštenju se navodi da su se ambasadori saglasili sa stavovima Markovića i Darmanovića da njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti.

„Takođe, ambasadori Vlahović, Kaluđerović i Perović su izrazili žaljenje zbog kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procjene u vezi sa njihovim javnim istupanjem“, kazali su iz Ministarstva.

Prema njihovim riječima, zauzet je stav da se propusti takvog karaktera ubuduće ne mogu tolerisati.

„MVP će u ovom slučaju postupiti u skladu sa Zakonom o vanjskim poslovima i pravilima službe“, zaključuje se u saopštenju.

Vlahović, Kaluđerović i Perović platili su kaznu od 600 EUR izrečenu suspendovanoj službenici MVP-a Mirni Nikčević i saopštili su da je „nju lako kazniti, ali je teško trpjeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog“.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...