fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa Arhitektonskom fakultetu 50 mjesta

Na Arhitektonskom fakultetu 50 mjesta

Podgorica, (MINA) – Na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore planiran je upis 50 studenata, od čega 35 budžetskih i 15 samofonansirajućih, za studijsku 2019/20. godinu.

Prodekanica za nastavu Arhitektonskog fakulteta Svetlana Perović navela je da od ukupnog broja, na projektantskom smjeru je obezbijeđeno 35 mjesta (25 budžetskih i 10 samofinansirajućih) i na urbanističkom smjeru 15 mjesta (10 budžetskih i 5 samofinansirajućih).

“Jednogodišnje specijalističke studije na Arhitektonskom fakultetu podrazumijevaju nastavak osnovnog, trogodišnjeg obrazovanja iz oblasti arhitekture i urbanizma i minimum formalnog obrazovanja koje je neophodno ostvariti za aktivno i odgovorno participiranje u stvaranju novih prostornih vrijednosti”, kazala je Perović.

Od 2016. godine, dodala je, studijski program Arhitektura, koji je realizovan po modelu 3+1+1 transformisan je u integrisani petogodišnji program Arhitektura 5+0.

“U ovom procesu, formalizovan je obavezujući kontinuirani petogodišnji edukacioni period do sticanja diplome, što dodatno naglašava kompleksnost i ulogu arhitekture kao regulisane profesije”, zaključila je Perović.

Najčitanije