fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa Interpolovoj potjernici 293 osobe

Na Interpolovoj potjernici 293 osobe

Podgorica, (MINA) – Crnogorska policija pomoću plave potjernice prati kretanje 88 državljana Crne Gore, a za 173 je raspisala međunarodne potjernice i traži njihovo hapšenje, pišu Vijesti.

Policija je crvene potjernice raspisala za još 120 osumnjičenih ili osuđenih počinioca krivičnih djela, koji nijesu crnogorski državljani.

Nacionalni centralni biro (NCB) Interpola Podgorica potjednice je raspisao po naredbama crnogorskih nadležnih pravosudnih organa zbog krivičnh djela koja su počinjena u Crnoj Gori.

„NCB Interpol Podgorica raspisao je 88 plavih potjernica. U Interpolovoj bazi podataka trenutno su 293 potjernice, a od navedenog broja, 173 međunarodne potjernice za hapšenje su raspisane za crnogorskim državljanima“, saopšteno je Vijestima iz Uprave policije.

Plave potjernice omogućavaju policiji da drži na oku osobe koje su označene bezbjednosno interesantnim, jer sve policije evidentiraju kretanje onih koji se plave u njihovoj bazi.

Na taj način policija države koja je raspisala plavu potjernicu od kolega iz drugih zemalja dobija podatke o prelasku granice, kretanju i eventualnoj kontroli.

Iako Crna Gora traži hapšenje 293 osobe, na Interpolovom sajtu, među javnim potjernicama, samo je osam osoba za kojima država traga.

Od toga, za četvoricom je crvena potjernica raspisana zbog optužbe za organizovanje pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

Najčitanije