fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa listi najtraženijih 23 osobe

Na listi najtraženijih 23 osobe

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je prošle godine 30 osoba koje su članovi organizovanih kriminalnih grupa ili su počinile najteža kriviča djela bilo na spisku najtraženijih, rekao je rukovodilac Nacionalnog centralnog biroa Interpola Podgorica Dejan Đurović.

On je u intervjuu Pobjedi kazao da je taj broj smanjen na 23 jer je sedam bjegunaca uhapšeno po međunarodnim potjernicama.

U okviru Europolovog Balkan kartel projekta, kako je objasnio Đurović, razmjenjuju se informacije o članovima organizovanih kriminalnih grupa sa Balkana, na osnovu kojih je do sada širom Evrope i svijeta realizovano više uspješnih policijskih operacija.

“U okviru ciljanog traganja crnogorski bjegunci najtraženiji i u zemljama članicama ENFAST mreže”, istakao je Đurović.

On je saopštio da su prošle godine po međunarodnim potjernicama Interpol Podgorica uhapšene 53 osobe u inostranstvu, dok su u Crnoj Gori su po inostranim međunarodnim potjernicama uhapšene 74 osobe.

Prema riječima Đurovića, u Interpolovoj bazi podataka ima 280 međunarodnih potjernica koje je raspisao Interpol Podgorica.

“Od tog broja, 170 međunarodnih potjernica su raspisane za crnogorskim državljanima”, istakao je on.

Đurović je kazao da tačne podatke o crnogorskim državljanima koje potražuju druge države ne možemo dati jer od zemlje koja raspisuje međunarodnu potjernicu zavisi kojoj članici Interpola će poslati potjernicu odnosno da li ćemo i mi dobiti taj podatak.

“Interpol Podgorica je kroz svoj analitički rad došao do podatka o 110 crnogorskih državljana koje potražuju druge zemlje”, rekao je Đurovič.

On je kazao da je Interpol Podgorica realizovao 33 ekstradicije u Crnu Goru i 52 ekstradicije iz Crne Gore.

Najčitanije