fbpx
NaslovnicaCrna GoraNacionalna potjernica za Kneževićem

Nacionalna potjernica za Kneževićem

Podgorica, (MINA) – Za predsjednikom Atlas grupe Duškom Kneževićem raspisana je nacionalna potjernica, jer je nedostupan Specijalnom državnom tužilaštvu, piše Pobjeda.

Kako prenosi taj list, raspisivanje potjernice uslijedilo je jer je policija po nalogu Tužilaštva utvrdila da se Knežević ne nalazi na adresama koje su prijavljene kao mjesto njegovog boravka.

Knežević i četvoro njegovih saradnika, kako saznaje Pobjeda iz više izvora, terete se da su sa računa Invest banke Montenegro (IMB) na račune povezanih kompanija u okviru Atlas grupe prenijeli 17 miliona EUR.

Kako se navodi, novac je sa banke prebacivan na račun kompanije Global karbon kojoj je izvršna direktorica bila Biljana Bašović, a potom na račune firmi čiji su direktori ili ovlašćeni zastupnici bili Đorđe Đurćić, Marko Nikolić i Brankica Bašović u periodu od 2008. do 2010. godine.

Global karbon je firma koju je osnovala Kneževićeva IBM i ta je kompanija i sada aktivna.

Četvoro Kneževićevih saradnika krajem decembra saslušano je pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević i njima je određeno zadržavanje od 72 sata.

Vijeće Višeg suda nije prihvatilo predlog Tužilaštva da im se odredi pritvor od 30 dana i oni su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

Najčitanije