fbpx
NaslovnicaCrna GoraNadležnim organima omogućiti ulazak u prostorije Ambasade Srbije

Nadležnim organima omogućiti ulazak u prostorije Ambasade Srbije

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) zatražilo je od Ambasade Srbije da omogući ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije tog diplomatskog predstavništva zbog situacije sa optuženom u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora Brankom Milić.

Iz MVP su saopštili da su povodom aktuelne situacije u vezi sa Milić, koja se nalazi u prostorijama Ambasade Srbije u Podgorici, pozvali danas Bingulca na razgovor.

„Tom prilikom Državni sekretar u Ministarstvu Zoran Janković je uručio je, u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, srpskom ambasadoru Zoranu Bingulcu notu sa zahtjevom da Ambasada Republike Srbije omogući pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade“, kaže se u saopštenju.

Pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici, kako se navodi, zatražen je u skladu sa nacionalnom potjernicom raspisanom za Milić po naredbi podgoričkog Višeg suda.

Janković je zatražio što brži odgovor Srbije i podvukao da će MVP i drugi nadležni organi i dalje postupati u skladu sa međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka.

Bingulac je istakao da cijeni diplomatski pristup Crne Gore povodom tog slučaja.

On je kazao da će Ambasada Srbije uručena dokumenta promptno procesuirati nadležnim organima Srbije i informisati Ministarstvo čim dobiju zvaničan odgovor.

Najčitanije