fbpx
NaslovnicaCrna GoraNajvažnije da opozicioni poslanici potpišu Sporazum

Najvažnije da opozicioni poslanici potpišu Sporazum


Podgorica, (MINA) – Opozicija i organizatori protesta moraju se usaglasiti i nema ništa važnije od toga da opozicioni poslanici potpišu Sporazum o budućnosti, ocijenio je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Predstavnici pokreta „Odupri se“ predložili su opozicionim poslanicima sporazum kojim bi se saglasili da će se zajednički zalagati za formiranje vlade građanskog jedinstva, čiji će osnovni zadatak biti stvaranje uslova za održavanje fer i slobodnih izbora.

Abazović je na konferenciji za novinare kazao da svi treba da odustanu od svojih partikularističkih partijskih zahtjeva i da budu posvećeni onome što građani traže.

„Ništa nema važnije nego da pred građane stanemo odgovorno i zajednički, svih 39 opozicionih poslanika, potpišemo sporazum i omogućimo da Crna Gora konačno izađe iz kandži u koji ju je zarobio postojeći režim“, rekao je Abazović.

On je poručio kolegama iz opozicije i organizatorima protesta da se moraju dogovoriti i da svi treba da odustanu od svojih minimalističkih zahtjeva.

„Ovo je apel i poziv svima da ako postoji nekih nesuglasica treba da se riješe. Ovo je apel i organizatorima protestima da možda oni pozovu na sastanak, da sjednemo svi zajedno, da ukoliko postoje neke dijelme, koje nijesu suštinskog karaktera, da ih prevaziđemo“, kazao je Abazović.

On je pozvao građane da se masovno okupe sjutra na Trgu nezavisnosti, jer, kako je naveo, masovno prisustvo će dati podršku Sporazumu za budućnost.

„Moramo preuzeti odgovornost jer nas građani na to obavezuju. Ako postoje neke sitne razlike, vjerujem da se mogu prevazići”, rekao je Abazović.

On smatra da svi opozicioni politički subjekti, bez obzira na razlike koje postoje, žele da se ostvare zahtjeve koji su u tom sporazumu.

„Ja ih pozivam da sjutra veče budu sa građanima. Ukoliko postoji nešto što treba korigovati, lično nemam nista protiv toga“, rekao je Abazović.

On je naveo da ukoliko URA treba da bude domaćin sastanka opozicije i organizatora protesta, spremna je da to uradi odmah.

To, kako je dodao Abazović, ne treba shvatiti kao pokušaj nekog „prisvajanja“.

„Ja sam siguran da do dogovora mora doći. Na korak smo od jako važnog istorijskog sporazuma za Crnu Goru, od dogovora koji će potpuno delegitimisati vlast, na korak smo od nečega što bi trebalo da znači mnogo snažniji politički i međunarodni pritisak na trenutnu vlast “, zaključio je Abazović.

Najčitanije