fbpx
NaslovnicaCrna GoraNajviše vatrenog oružja oduzeto u Podgorici, Cetinju i Baru

Najviše vatrenog oružja oduzeto u Podgorici, Cetinju i Baru

Podgorica, (MINA) – Službenici policije su od 1. januara do 1. decembra prošle godine oduzeli ukupno 932 komada oružja, kazali su iz Uprave policije, navodeći da je najviše vatrenog oružja oduzeto u Podgorici, Cetinju i Baru.

Kako su naveli, od ukupne količine oduzetog oružja, 481 komad je vatrenog, 267 hladnog i 184 komada ostalog oružja.

Iz policije su agenciji MINA rekli da je najviše oduzetog oružja bilo u Podgorici, Cetinju, Nikšiću, Baru, Budvi, Beranama i Bijelom Polju.

Kako su dodali, najviše vatrenog oružja oduzeto je u Podgorici, Cetinju i Baru.

Iz policije su kazali da je od vatrenog oružja najviše oduzeto pištolja i revolvera, 214, lovačkih pušaka 119, kao i 137 različitih vrsta pušaka i 11 komada ostalog vatrenog oružja.

„Oduzeto je 267 komada hladnog oružja, a najviše je bilo noževa, i to 207, a 60 komada je ostalo hladno oružje, bajonet i mačete. Oduzeto je i 156 gasnih pištolja i 28 vazdušnih pušaka“, precizirali su iz policije.

Kako su naveli, u Podgorici je jednim pretresom policija oduzela 37 komada vatrenog oružja – automatsku pušku, 19 drugih pušaka, 11 pištolja, šest revolvera i 743 komada municije različite vrste i kalibra.

„Osim toga, pretresima je pronađena mašina za punjenje i pravljenje municije, 17 noževa, četiri mačete, sablja, tri okvira za automatsku pušku i praškasta materija za koju se sumnja da je barut“, rekli su iz policije.

Oni su podsjetili da je 2017. oduzeto 788 komada oružja, a 2018. godine 1.007 komada.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu