fbpx
NaslovnicaCrna GoraNastavak pokušaja da se kamuflira politička korupcija

Nastavak pokušaja da se kamuflira politička korupcija


Podgorica, (MINA) – Postupak isključenja Brune Lončarević iz Socijaldemokratske partije (SDP) nastavak je pokušaja da se politička korupcija kamuflira nekim navodnim političkim principima te partije, ocijenila je Demokratska Crna Gora.

SDP iz Kotora isključila je u utorak Lončarević iz članstva zbog, kako je saopšteno, njene namjere da, suprotno jednoglasnoj odluci organa te stranke, na opštinskom nivou uđe u saradnju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Kako navode Demokrate, postupak SDP-a sa isključenjem Lončarević baca novo svijetlo i na sve one gnusne neistine koje su izgovarali o Vladimiru Jokiću.

„Njihovo postupanje u slučaju Lončarević plastičan je dokaz da su se očajnički trudili da smisle razlog kojim bi lakše prikrili političku korupciju. Sada ono što nisu postigli klevetanjem Jokića, pokušavaju da postignu navodnim isključenjem svoje odbornice“, kaže se u saopštenju Demokrata.

Ocjenjuje se da su Ranko Krivokapić i SDP priredili crnogorskoj javnosti komediju u tri čina.

„U prvom je supruga Krivokapića je podnijela Inicijativu za smjenu Jokića prikupljajući potpise podrške od odbornika DPS-a. U drugom, pri smjenjivanju Jokića, bila je uzdržana, da bi u trećem isključili Lončarević. Smiješno i providno“, navode Demokrate.

Ocjenjuje se da, ukoliko se SDP-u, DPS-u i njihovim satelitima, ovo dozvoli, izbori u Crnoj Gori, na bilo kojem nivou, neće imati nikakvog smisla.

Demokrate ističu da zapanjuje činjenica da su neki politički subjekti otćutali na ovakvo gnusno i bezobzirno prekrajanje izborne volje građana Kotora.

„Ide se čak i dotle da pojedini, glumeći portparola Krivokapiću, nosiocu političke korupcije, smatraju kako sa novim “Dragom Đurovićem” treba da se, poslije svega, politički izmirimo i sarađujemo. To je nešto što, zaista, zdrav razum ne može da pojmi“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, ukoliko Vladimir Joković nalazi opravdanja za smjenu Jokića, nudeći ruku saradnje SDP-u, “šta nas sprječava da smijenimo Dragoslava Šćekića, pa da, zatim, sarađujemo na bazi takve izdaje volje opozicionih birača koji su nas glasali, sa SNP-om”?

“Naravno da mi to nećemo učiniti. Svako ko smijeni bilo kojeg opozicionog predsjednika Opštine nije naš saradnik, već UDBA-e. Sa UDBA-om, ako Vam je baš do toga, sarađujte Vi, nama ne pada na pamet”, poručili su Demokrate.

Najčitanije