fbpx
NaslovnicaCrna GoraNastaviti inkluzivan dijalog o sprovođenju Zakona

Nastaviti inkluzivan dijalog o sprovođenju Zakona

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine Ivan Brajović i poslanik Evropskog parlamenta (EP) Vladimir Bilčik pozvali su na nastavak inkluzivnog dijaloga sa svim relevantnim činiocima u vezi sa sprovođenjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Oni su saglasni da je pitanje vjerskih zajednica isključivo u nadležnosti Crne Gore i da je potrebno da bude uređeno u skladu sa relevantnim međunarodnim i evropskim standardima iz oblasti ljudskih prava, a naročito u skladu sa mišljenjem Venecijanske komisije od 24. juna prošle godine.

„Pozivamo na nastavak inkluzivnog dijaloga sa svim relevantnim činiocima u vezi sa sprovođenjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti“, navodi se u zajedničkoj izjavi Brajovića i Bilčika.

Oni su osudili pokušaj određenih poslanika da ometaju raspravu i opstruiraju proces glasanja tokom usvajanja Zakona 27. decembra prošle godine i konstatovali mirna okupljanja građana koji se protive usvajanju Zakona, a koja su u toku.

U zajedničkoj izjavi poručeno je da EP nastavlja da podržava pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji (EU) i očekuje konkretne i opipljive rezultate u ključnim oblastima vladavine prava, što je i dalje najznačajnije u određivanju brzine ulaska Crne Gore u EU.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije