fbpx
NaslovnicaCrna GoraČađenović: Dokazi potvrđuju iskaz Sinđelića

Čađenović: Dokazi potvrđuju iskaz Sinđelića

Podgorica, (MINA) – Materijalni dokazi potvrđuju iskaz svjedoka saradnika u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan Saše Sinđelića, kazao je specijalni državni tužilac Saša Čađenović tokom iznošenja završnih riječi u postupku koji se vodi pred podgoričkim Višim sudom.

On je ukazao na materijalne dokaze koji potvrđuju da je Sinđelić govorio istinu.

Čađenović je rekao da su predmeti oduzeti od Sinđelića vojnog ili policijskog karaktera i da nemaju nikakvu ulogu pri svakodnevnom korišćenju.

Kako je naveo, vještak je utvrdio da je ostvareno više od 40 komunikacija između Eduarda Šišmakova i Sinđelića, ali da je većinu poziva uputio Šišmakov.

“To takođe potvrđuje iskaz svjedoka saradnika vezan za komunikaciju, sastanke i dalje djelovanje”, poručio Čađenović.

On je na ročištu u utorak kazao da u cjelosti ostaje pri optužnici podignutoj protiv okrivljenih, nakon čega je detaljno pojasnio svaki spovedeni dokaz i iskaz.

Iznošenje završnih riječi biće nastavljeno sjutra u osam sati i 30 minuta.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i lideri Demokratskog front (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, vozač DF-a.

Postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Najčitanije