Nastojaće da ostvare još veći nivo povjerenja građana

41

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije nastojaće da ostvare još veći nivo povjerenja građana, kazao je resorni ministar Mevludin Nuhodžić i dodao da su predlozi građana dodatni motiv za postizanje još boljih rezultata.

On je, na manifestaciji Dan otvorenih vrata, rekao da je jedan od ciljeva MUP-a i Uprave policije da intenzivno komuniciraju sa građanima.

Kako je naveo Nuhodžić, tokom Dana otvorenih vrata, službenici MUP-a i Uprave policije neposredno razgovaraju sa građanima o poslu koji oni rade u njihovom interesu.

“Građani su otvoreni u razgovoru, to sam i danas vidio. Kažu sve ono što dobro radimo, ali imaju i kritički osvrt prema onome što mi ne radimo dobro”, dodao je on.

Prema riječima Nuhodžića, kritički osvrt i predlozi građana dodatna su motivacija da MUP i Uprava policije posao rade još bolje i kvalitetnije, u interesu sigurnosti svih građana.

“Nama takva kritika dobro dođe i nastojaćemo da zajedno ostvarimo nivo povjerenja koji je veći od današnjeg, a koji je zadovoljavajući kada je u pitanju rad službenika MUP-a i Uprave policije”, naveo je Nuhodžić.

On je dodao da je posebno zadovoljan što manifestaciji prisustvuje mnogo djece.

“To potvrđuje da mi aktivno učestvujemo u njihovom odrastanju, Mi želimo da svojim aktivnostima doprinesemo da njihov život bude sigurniji, put od kuće do škole bude siguran, da ih odaljimo od opasnosti i poroka, kao što su droga, vršnjačko nasilje i kriminal”, rekao je Nuhodžić.

Tokom Dana otvorenih vrata, događaja koji se na Trgu nezavisnosti u Podgorici organizuje u susret proslavi Dana unutrašnjih poslova, građani imaju priliku da se upoznaju sa opremom i vozilima koje pripadnici policije i Direktorata za vanredne situacije koriste u radu.

Na manifestaciji, najmlađi, uz druženje i igru, uče o bezbjednosti saobraćaja.