fbpx
NaslovnicaCrna GoraNeće odustajati od okupljanja dok im se ne vrati doživotno stečeno parvo

Neće odustajati od okupljanja dok im se ne vrati doživotno stečeno parvo

 

Podgorica, (MINA) – Bivše korisnice naknada za majke sa troje ili više djece pozvale su danas predstavnike vladajuće koalicije da podnesu ostavke i poručile da neće odustajati od okupljanja dok im se ne vrati doživotno stečeno parvo.

Predstavnica majki Željka Savković kazala je da ih niko ne može zaustaviti da odbrane paravo koje su stekle.

Ona je pozvala predstavnike vlasti da, kako je rekla, shvate da su učinili nepravdu prema majkama.

„Ljudski je pogriješiti, ali i priznati, a još je ljudski tu grešku ispraviti i javno reći pogriješili smo i ispravljamo grešku koju smo nanijeli ženama“, kazala je Savković na platou preko puta Skupštine Crne Gore.

Savković je kazala da su na skup došle samo one najhrabrije majke, koje nemaju strah ni od policije ni od vlasti.

„Mi nemammo ništa, samo imamo srce, čast, dostojanstvo koje nećemo nikome dati da nam oduzme“, rekla je Savković.

Kako je kazala, Zakon o slobodi vjeroispovijesti isti je kao i Zakon o majkama i nije trebao ni jedan ni drugi da se pusti na snagu dok se dobro ne pregovara.

Savković navela da neće dozoliti da majke dođu sa 80 godina a da još na istom mjestu stoje i pokušavaju nešto da odbrane, dok drugi pune svoje džepove.

„Mi sve one naknade koje smo primili vraćale smo u budžet Crne Gore, oni previše kradu, i narodu ništa ne daju”, rekla je Savković.

Snežana Macanović iz Pljevalja rekla je da je da traže da se vrate zakonski ostvarene nadoknade.

„Oni koji su 30 godina na vlasti i koji sebe izjednačavaju sa državom, koji smatraju da poslije njih neće postojati ova država i ovaj narod, pogaziše Ustav ove države i obustaviše isplatu naknada„, navela je Macanović.

Macanović je kazala da je u februar tri godine, od prvog okupljanja majki iz svih kraje Crne Gore pred Skupštinom.

„Nijesu računali na naš otpor, na našu snagu, i da mi majke braneći svoja prava, branimo Ustav i branimo državu koja treba da ostane našoj djeci u nasleđe“, rekla je Macanović.

Najčitanije