fbpx
NaslovnicaCrna GoraNeophodno učešće opozicije u radu Odbora

Neophodno učešće opozicije u radu Odbora

Podgorica, (MINA) – Skupština je jedina institucija gdje se mogu javno, odgovorno i legitimno donositi odluke, kazao je njen potpredsjednik Genci Nimanbegu i ocijenio da je učešće opozicije neophodno u radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

On je pozdravio to što se dio opozicije koji je bojkotovao parlament vratio u skupštinske klupe.

Prema njegovim riječima, taj potez može dovesti i do razmatranja da li će se vratiti u rad Odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

„Ne bih procjenjivao, ali sigurno će se oni vratiti u skoroj budućnosti jer je ta grupa sastavljena da dogovori izlazak iz političkog konflikta koji postoji u Crnoj Gori“, rekao je Nimanbegu agenciji MINA.

On je preporučio da se ti politički konflikti što prije otklone dijalogom između opozicije i vlasti.

„Evidentno je da su protesti koje su građani pokrenuli na neki način skupili opoziciju oko jednog pitanja i to će neminovno uticati da oni imaju neke zajedničke zahtjeve upućene prema poziciji“, naveo je Nimanbegu.

Govoreći u radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva, Nimanbegu je rekao da nijesu imali radnih sastanaka i da su samo radile tehničke službe.

„Jasno je da bez učešća opozicije u toj radnoj grupi se nemamo zašto ni sastajati“, rekao je Nimanbegu.

Na pitanje do kada će opozicija morati da se vrati u radnu grupu s obzirom da su parlamentarni izbori naredne godine, Nimanbegu je rekao da opozicija to zna i da će u odnosu na to donijeti odluku.

„Znam da će dio ili cjelokupna opozicija koristiti alatku pritiska koju imaju u rukama jer je potrebno da se neki zakoni donesu dvotrećinskom većinom, ali nama je dijalog potreban da bi se konflikti ublažili jer su neki od njih vještački izazvani“, kazao je Nimanbegu.

Najčitanije