fbpx
NaslovnicaCrna GoraNikolić: Licemjerne insinuacije MCP i ostalih eparhija

Nikolić: Licemjerne insinuacije MCP i ostalih eparhija

Podgorica, (MINA) – Insinuacije Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) i drugih eparhija Srpske pravoslavne crkve (SPC), kojima se, kako se navodi, posredno ukazuje da bi vlast mogla da ima veze sa paljenjem zastave u Budvi, licemjerne su, saopštio je poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

MCP i ostale eparhije SPC u Crnoj Gori osudile su paljenje i skrnavljenje državnih simbola Crne Gore, navodeći da im ne može biti jasno kome je i u koje svrhe potreban takav nečasni akt, “bilo da se radi o iskazivanju nečijeg nezadovoljstva, ili da je riječ o smišljenoj provokaciji izašloj iz nečije političke kuhinje“.

Nikolić je kazao da je država brzo otkrila i procesuirala počinioce tog gnusnog čina i da ostavljaju da Mitropolija pokaže kakve su to navodne veze između tih osoba i organa vlasti ili DPS-a.

„Zato, umjesto saopštenja koje nijesu dostojne ni prosječne opozicione partije, od Mitropolije očekujemo da se jasnije odredi prema svim ovim događajima i da ujedno izbjegnu jeftine i neprimjerene insinuacije, u pokušaju da skinu odgovornost za ono od čega se ne mogu odbraniti“, naveo je Nikolić.

On je rekao da su insinuacije MCP i drugih eparhija SPC u Crnoj Gori, kojima se, kako je kazao, posredno ukazuje da bi vlast mogla da ima neke veze sa paljenjem državne zastave u Budvi, u najmanju ruku licemjerne.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije