Nikšić domaćin finalnog turnira

147

Podgorica, (MINA) – Nikšić će u petak i subotu biti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore za košarkašice, a za trofej će se, kao i prošle godine, boriti Budućnost Bemaks, Primorje, Nikšić i Lovćen.

U polufinalnim duelima, u petak, sastaće se Budućnost Bemax i Primorje (16.30), odnosno Lovćen Bemax i Nikšić 1995 (19).

Finale je u subotu u 19 sati. Pomoćni trener Budućnost Bemaksa, Vladan Radović kazao je da su za podgorički tim, u bilo kom sastavu nastupao, osvajanje oba domaća trofeja obaveza.

“To se ne smije dovoditi u npitanje. Podmladili smo sastav značajno, igraće samo par seniorki, ddok će ostale biti rođene 2004 i 2005. godine. To ne mijenja stvar, naše ambicije su jasne. Imamo najbolji tim, odbrana titule je naša obaveza”, kazao je Radović.

Trener Primorja, Dragan Prga rekao je da hercegnovski klub ima najmlađi tim u ligi i da će nastupiti sa igračicama rođenim 2004. i 2005. godine.

“To je većina reprezentacije u tom godištu. Ima nekoliko igračica koje su budućnost crnogorske košarke. Naše ambicije su da pokažemo borbenost, svoj talent i što jači otpor. Za nas utakmice protiv Budućnosti i Lovćena znače iskustvo više i prilika za napredak”, kazao je Prga.

Trener Lovćena, Zoran Kašćelan kazao je da je Kup takmičenje u kojoj se igra samo jedan meč i da nema popravnog.

“Igramo godinama sa mladom ekipo, kao i Primorje, a od ove sezone i Budućnost će nastzupiti sa mladom ekipom. To će biti zanimljivije za publiku, imaće priliku igračice da se istaknu. Imamo imperativ da se plasiramo u finale i opravdamo ulogu favorita. Zaboravljamo da smo ig dobili oba puta u prvenstvu”, kazao je Kašćelan.

Trener Nikšića, Mirko Baletić, kako je saopšteno, iz objektovnih razloga nije prisustvovao konferenciji za novinare.

Trofej brane košarkašice Budućnost Bemaksa, a u prošlogodišnjem finalu u Igalu bile su bolje od Lovćena 95:57.

Podgorički tim posljednjih sedam godina osvajao je crnogorski Kup, a najbolji u tom takmičenju bio je i 2007. i 2008. godine.