Nikšićanin vozio sa 4,3 promila alkohola u krvi

107
Foto:MINA

Podgorica, (MINA) – Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina D.V. (54) koji je upravljao vozilom sa 4,3 promila alkohola u krvi.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici su, sprovodeći pojačanu kontrolu saobraćaja na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u mjestu Brlja, kontrolisala vozilo marke „Golf II“ kojim je upravljao D.V.

„Alkotestiranjem vozača konstatovano je prisustvo alkohola u organizum u koncentraciji od 4,31 g/kg. D.V. je lišen slobode, nakon čega je uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka priveden Sudu za prekršaje u Podgorici – Odjeljenje u Nikšiću, na dalju nadležnost“, kaažee se u saopštenju.

Navodi se da su, osim toga, službenici Centra bezbjednosti (CB) Nikšić zbog upravljanja vozilima pod dejstvom alkohola izdali 40 naloga za naplatu mandatne kazne osobama koj su upravljala vozilim pod dejstvom alkohola u koncentraciji ind 0,30 g/kg.

„Podnijeli su 87 prekršajnih prijava licima koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji iznad 0,50 g/kg i licima koja su odbila alkotestiranje“, dodaje se u saopštenju.

Kako su kazali iz policije, uhapšeno je 35 osoba, a privremeno su oduzete 62 vozačke dozvole.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS