fbpx
NaslovnicaCrna GoraNuhodžić nagradio tim koji je pomagao u Albaniji

Nuhodžić nagradio tim koji je pomagao u Albaniji

Podgorica, (MINA) – Ministar unutrašnjih poslova Melvudin Nuhodzić danas je novčano nagradio pripadnike Nacionalnog tima za traganje i spašavanje iz ruševina koji su pomagali albanskom stanovništvu nakon zemljotresa.

Kako je kazao, nakon razornog zemljotresa koji je zadesio komšije u Albaniji, na nivou Vlade je odlučeno da njihova pomoć bude Nacionalni tim za traganje i spašavanje iz ruševina.

“Crna Gora, iako je teritorijalno mala, ljudski je velika, humanost i solidarnost su prepoznatljive i temeljne vrijednosti“, rekao je Nuhodžić

Angažovanje Tima, kako je kazao, potvrda je odgovornog odnosa prema preuzetim obavezama iz Sporazuma o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama između Crne Gore i Albanije.

„Hrabri, profesionalni i obučeni spasioci odgovorili su jednom teškom, zahtjevnom i izazovnom zadatku, i bili su ponos Crne Gore u tim teškim danima za nama prijateljsku državu”, rekao je Nuhodžić.

Kako je kazao, ova djela ne mogu mjeriti novcem.

„Ipak, kao ministar unutrašnjih poslova, odlučio sam da, pored ove usmene zahvalnosti i poštovanja onoga što ste uradili, vas koji ste bili u Albaniji novčano nagradim i, na taj način, odam priznanje vama, i kao pojedincima i kao timu“, kazao je Nuhodžić.

Ministar je iskazao zahvalnost kolegama iz Direktorata za vanredne situacije na dobroj organizaciji aktivnosti i svim pripadnicima Nacionalnog tima na učešću i iskazanoj profesionalnosti u važnoj i plemenitoj misiji.

Najčitanije