fbpx
NaslovnicaCrna GoraNuhodžić: Zadali smo ozbiljne udarce trgovcima drogom

Nuhodžić: Zadali smo ozbiljne udarce trgovcima drogom

Podgorica, (MINA) – Pripadnici crnogorske Uprave policije prošle godine zaplijenili su više od 2,3 tone različitih vrsta narkotika i zadali ozbiljne udarce trgovcima drogom, rekao je ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić.

On je u intervjuu agenciji MINA ocijenio da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna navodeći da je broj organizovanih kriminalnih grupa značajno manji u odnosu na prethodne godine.

On je rekao da je bilo događaja i slučajeva koji su narušavali tu sliku, ali da su upravo te situacije podsticale pripadnike MUP-a i Uprave policije da se još energičnije suprotstave svim oblicima teškog i organizovanog kriminala.

„Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je stabilna i rezultat je profesionalnog i predanog rada organa koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor i Državnog tužilaštva“, rekao je Nuhodžić.

On je ocijenio da su brojne preventivne i represivne aktivnosti dale rezultate navodeći da je broj organizovanih kriminalnih grupa značajno manji, na što je uticalo i povećanje efikasnosti rješavanja krivičnih djela.

„Prošle godine, izvršeno je šest ubistava koja se dovode u vezu sa sukobima organizovanih kriminalnih grupa, od čega su rasvijetljena četiri, kao i tri ubistva iz prethodnog perioda“, rekao je Nuhodžić.

On je naveo i da je spriječeno izvršenje više od pet teških krivičnih djela protiv života i tijela. „Zadali smo ozbiljne udarce trgovcima drogom i zaplijenili preko 2,3 tone različitih vrsta narkotika“, istakao je Nuhodžić.

On je naveo i da je procesuirano više od 70 osoba za krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...