fbpx
NaslovnicaCrna GoraObučavaće pilote za helikoptere "bel 412"

Obučavaće pilote za helikoptere “bel 412”

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo odbrane Crne Gore raspisalo je javni poziv za obuku pilota za helikoptere “bel 412” koji su za potrebe Vazduhoplovstva vojske kupljeni prošle godine.

U tenderskoj dokumentaciji objavljenoj na portalu javnih nabavki, navodi se da će resor Predraga Boškovića za inicijalnu i periodičnu obuku deset pilota, izdvojiti ukupno 110 hiljada EUR, piše Pobjeda.

Inicijalna obuka pilota na helikopteru “bel 412” biće organizovana za šest kandidata i obuhvataće, prema objavljenim dokumentima, minimum 36 sati primijenjene teorije po pilotu, minimum šest časova leta na helikopteru 412 po pilotu, kao i najmanje šest sati leta na simulatoru leta za helikopter “bel 412” uključujući i test sposobnosti.

Periodična obuka pilota na simulatoru letjenja za “bel 412“, koju će proći četiri kandidata, uključuje minimum četiri časa leta na simulatoru leta za helikopter “bel 412“ (Full Flight Simulator) po pilotu.

Zahtjev Ministarstva odbrane je da ponuđač mora biti or ganizacija koja je odobrena od strane Evropske agencije za vazduhoplovnu sigurnost za obuku pilota (EASA approved ATO certificate).

Najčitanije