fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdbojkašice i odbojkaši žele zlato na IMZE

Odbojkašice i odbojkaši žele zlato na IMZE

Podgorica, (MINA) – Muška i ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore žele zlatnu medalju na Igrama malih zemalja Evrope, saopšteno je na početku priprema za to takmičenje.

Obje selekcije okupile su se danas u Budvi i počele pripreme za Igre malih zemalja Evrope, koje će od 27. maja do 1. juna biti održane u pet crnogorskih gradova.

Pripreme će biti odrađene u Budvi, a u tom gradu igraće se i odbojkaške utakmice.

Odbojkaši će na Igrama igrati u grupi protiv Luksemburga, Kipra, San Marina, Monaka i Islanda, dok će protivnice crnogorskim odbojkašicama biti selekcije Kipra, San Marina, Luksemburga, Islanda i Lihtenštajna.

Igraće se po sistemu svako sa svakim.

Selektor odbojkaša na tom takmičenju neće moći da računa na kapitena Vojina Ćaćića, Miloša Ćulafića, Luku Šuljagića, Marka Vukašinovića i Balšu Radunovića.

Bašić je kazao da će pripreme za Igre biti u sklopu uigravanja za Evropsko prvenstvo.

“Iskoristio bih ovaj period da probam neke mlađe igrače, jer sam se odlučio da podmladim ekipu. Neki igrači nijesmo mogli da dođu, kao Vojin Ćaćić i Miloš Ćulafić zbog povreda. Princip je da ovo ljeto spremam budućnost crnogorske odbojke i uvodim mlade igrače u ekipu. Dobro je da imamo širi izbor. Pripreme za EP biće duge”, kazao je Bašić na konferenciji za novinare.

On očekuje da njegovi izabranici osvoje zlatnu medalju na Igrama.

“Očekujem da budemo prvi, igramo kući i imamo kapacitet za to. Luksemburg će nam biti najozbiljni rival. Spremćemo utakmicu po utakmicu. Najbitnije da mi budemo koncentrisani na našu igru, jer ako budemo igrali našu igru i radimo ono što smo predvideli možemo uspjeti i protiv i jačih”, rekao je Bašić.

Srednji bloker Ivan Ječmenica smatra da i oslabljena crnogorska selekcija može do zlatne medalje.

“Nijesmo u kompletnom sastavu, ali vjerujem da neće biti problema. Apsolutni smo favoriti i očekujem da to opravdamo. To je prilika za mlađe igrače da se dokažu. Očekujem da pokažu kvalitet i da kao tim dođemo do zlatne medalje. Kipar i Luksemburg biće nam najozbiljniji rivali. Nijesmo igrali na tom takmičenju četiri godine, a na posljednjem nastupu bili smo zlatni. Vjerujem da ćemo i ove godine osvojiti zlato”, rekao je Ječmenica.

Selektor Bašić ranije je objavio spisak za IMZE, na kojem je 13 igrača.

Na spisku su:

TEHNIČARI: Rajko Strugar (Ethnikos MGS Alexandroupoli, GRE) i Nikola Radonić (Budva);
PRIMAČI SERVISA: Marko Bojić (Sporting Clube POR), Jovan Delić (Budva), Božidar Ćuk (Clubul Sportiv Dinamo, ROU), Ivan Zvicer (Budva) i Slobodan Bojić (Nanjing, CHN),

SREDNJI BLOKERI: Gojko Ćuk (Nice VB, FRA), Ivan Ječmenica (Volley Club de Cambrai, FRA), Blažo Milić (Budućnost Capital Plaza) i Luka Babić (Chenois Volleyball Club, SUI),

KOREKTORI: Aleksandar Minić (Jakarta Pertamina Energi) i Milutin Pavićević (Budućnost Capital Plaza),

LIBERO: Nikola Lakčević (Clubul Sportiv Dinamo, ROU)

Odbojkaši će na startu turnira, 28. maja igratio sa Islandom (16).

Selektor odbojkašica Nikola Masoničić kazao je da su Igre liješa prilika da se osvoji zlatna medalja.

“Poremetila nas je povreda Tatjane Bokan, ali nadam se da će ona do početka turnira biti spremna. Ostale igračice su spremne i dolaze sa željom da daju maksimum. Igre su lijepa prilika za žensku odbojku da osvojimo zlato, po kvalitetu to i zaslužujemo. Nadam se da će sve proći kako treba i da ćemo na kraju slaviti. Po informacijama kakve imamo Kipar je najozbiljniji protivnik i utakmica sa njima, u drugom kolu, biće najvažnija za konačan ishod”, kazao je Masoničić.

Kapiten Tatjana Bokan kazala je da je neizvjesno hoće li I koliko će moći da pomogne.

“Došla sam na pripreme, ali je pitanje da li ću i koliko moći da pomognem jer sam i naredne sedmice na terapijama. Prije mjesec u klubu sam se povrijedila, imam parcijalnu rupturu ahilove tetive. Nije bezazlena povreda i ne smijem rizikovati. Ukoliko budem u mogućnosti sa zadovoljstvom ću i na terenu pomoći djevojkama”, rekla je Bokan.

Ona smatra da će crnogorska selekcija, sa njim ili bez nje, osvojiti zlatnu medalju.

“Iskreno mislim da ne bi trebalo da imamo problem i da mogu da obećam, bez obzira igrala ili ne, da ćemo osvojiti zlato. Protivnici su nam potpuna nepoznanica, nijesmo igrali protiv nih od Igara prije četiri godine kada smo osvojili zlato. Favoriti smo i to treba da opravdamo”, kazala je Bokan.

Odbojkašice će prvi meč na turniru igrati 28. Maja protiv Lihtenštajna (11).

Masoničić je ranije odredio je spisak za pripreme za IMZE, na kojem su:
TEHNIČARI: Tamara Roganović (Boroe Stara Zagova, BUL), Marija Šušić (Tent, SRB) i Tijana Tvrdišić (Galeb Poliklinika Hipokrat);

PRIMAČI SERVISA: Tatjana Bokan (Bekescsabai Roplabda Sport Kft, HUN), Jelena Cvijović (AC Makedones, GRE), Milena Burzanović (Luka Bar), Katarina Budrak (Asptt Mulhouse V.B, FRA), Marija Tuševljak (Galeb Poliklinika Hipokrat) i Danijela Džaković (Formis Rogoza, SLO);

SREDNJI BLOKERI: Marija Milović (Saint-Raphael Varvolley, FRA), Andrea Laković (CSM Targoviste, ROU) i Saska Đurović (Tent SRB), Teodora Rakočević (Morača);

KOREKTORI: Nikoleta Perović (Bekescsabai Roplabda Sport Kft, HUN), Dijana Vuković (Luka Bar) i Nevena Vukčević (Galeb Poliklinika Hipokrat);

LIBERA: Melisa Cenović (Luka Bar) i Anja Pejović (Vizura, SRB).
(kraj) eml

Najčitanije