fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdbor ima vremena da kreira sva rješenja

Odbor ima vremena da kreira sva rješenja

Podgorica, (MINA) – Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva ima dovoljno vremena da do kraja godine završi posao i kreira sva rješenja, ukoliko se zaista žele slobodni i pošteni izbori, ocijenio je generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović.

On je kazao da političke subjekte u Odboru predstavljaju poslanici sa zavidnim političkim, pravnim i izbornim iskustvom, koji sa ekspertima iz Venecijanske komisije, OEBS-a, ODIHR-a i Evropske komisije u najkraćem mogućem roku mogu sva predložena rješenja pretočiti u normu.

“Ukoliko se zaista žele slobodni i pošteni izbori, Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva ima sasvim dovoljno vremena za kreiranje svih rješenja koja blokiraju višedecenijsku izbornu krađu”, rekao je Bogdanović agenciji MINA.

On je naveo da Demokrate uporedo sa predlaganjem pravila o radu Odbora predlažu i konkretna normativna rješenja po svakoj od tačaka Briselskog plana.

“Kada na stolu Odbora imate precizno opisana rješenja za blokadu izbornih manipulacija i izbornog kriminala, onda vam ne treba mnogo vremena za konkretizaciju određenih rješenja”, kazao je Bogdanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije