fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdlučno suzbiti osporavanje crnogorskog identiteta

Odlučno suzbiti osporavanje crnogorskog identiteta

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je danas, više nego ikada u istoriji, savremena država koja zna šta hoće i kako to može da ostvari, kazao je lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović i dodao da se mora suzbiti osporavanje crnogorskog identiteta.

On je, na Osmom kongresu DPS-a, rekao da su sva postignuća Crne Gore rezultat politike koju je predvodila ta stranka, prvih godina samostalno, a onda u aranžmanu sa partijama u koaliciji.

„Crna Gora je danas, više nego ikad u istoriji, svoja i savremena država, zna šta hoće i kako to može ostvariti, i dalje odlučno i stabilno na putu emancipacije i razvoja“, naglasio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, uvažavajući istorijsko iskustvo i savremene društvene trendove i potrebe crnogorskog društva, neophodno je da imamo koncepcijski jasno osmišljenu identitetsku politiku.

„Nakon gotovo cjelovjekovnog državnog diskontinuiteta i nakon tek 13 godina obnovljene nezavisnosti, jasno je da je naš primarni interes snaženje državnog identiteta Crne Gore koji je neupitan za većinu njenih građana“, kazao je Đukanović.

DPS, kako je naveo, veoma uvažava potrebu svih nacionalnih i vjerskih zajednica u Crnoj Gori da iskazuju i afirmišu svoje identitete.

Kako je dodao, svaki od tih identiteta smatraju zajedničkim bogatstvom, zato se odlučno protive svakom pokušaju osporavanja ili nametanja identiteta.

„U tom kontekstu moramo odlučno suzbiti istorijski uporno i grubo osporavanje crnogorskog nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta i pravilno ga protumačiti kao inoviranu platformu borbe protiv naše najvrjednije tekovine – nezavisne i slobodne države Crne Gore“, naglasio je Đukanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Futsal reprezentacija na turniru u Novigradu

Podgorica, (MINA) - Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore naredne sedmice učestvovaće na turniru u...