fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdluka vladajuće većine očekivana

Odluka vladajuće većine očekivana

Podgorica, (MINA) – Odluka poslanika vladajuće većine da razriješi Vanju Ćalovic Marković iz Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) nije nimalo iznenađujuća, jer su odavno dobili direktivu da krenu u političku čistku, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Skupština je danas, sa 39 glasova za, četiri protiv i tri uzdržana, razriješila Ćalović Marković sa mjesta članice Savjeta ASK-a.

„Nakon najave (Mila) Đukanovića da će zloupotrijebiti zarobljene institucije za obračun sa medijima i civilnim društvom, vjerujemo da je ovakva odluka Skupštine samo početak progona koji čeka sve kritičare ovoga režima“, kaže see u reagovanju MANS-a.

Prema njihovim riječima, Đukanovic je to više puta jasno saopštio „crtajući mete na novinarima i aktivistima nevladinog sektora“.

„On sada sistemski čisti instutucije od bilo koga ko nije pod totalnom kontrolom, i sve više uvodi otvorenu diktaturu“, naveli su iz MANS-a.

Zato je, kako su kazali, potpuno jasno da je smjena Ćalovic Marković osveta za razotkrivanje kriminalnih poslova Đukanovica i njegovog najbližeg okruženja, i pokušaj da se zaustavi borba protiv korupcije.

Najčitanije