fbpx
NaslovnicaCrna GoraOlimpijski karavan posjetio Bar

Olimpijski karavan posjetio Bar

Podgorica, (MINA) – Tradicionalni Olimpijski karavan, čiji je cilj promocija predstojećih Igara malih zemalja Evrope, posjetio je danas Bar, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Igre malih zemalja Evrope biće odigrane od 27.maja do 1. juna u Crnoj Gori.

Igre malih zemalja Evrope su olimpijsko, multi-sportsko takmičenje u kojem učestvuju sportisti država Evrope, koji imaju manje od milion stanovnika.

Održavaju se svake dvije godine i u njima učestvuju sportisti iz Andore, Islanda, Lihtenštajna, Luksemburga, San Marina, Malte, Monaka, Kipra i Crne Gore.

Igre će biti održane u pet gradova. Budva će biti domaćin takmičenja u odbojci, odbojci na pijesku, boćanju, tenisu i streljaštvu, u Podgorici plivanje, u Baru u košarci i atletici, na Cetinju će se nadmetati džudisti, a u Tivtu stonoteniseri.

Promoteri karavana u Baru bili su odbojkašica Tanja Bokan, košarkaši Vukota Pavić i Nemanja Vranješ, atletičari Tomaš Đurović i Ognjen Vojvodić.

Olimpijski plamen predstavio je bacač kugle Tomaš Đurović, a predstavljen je i Ognjen Vojvodić (2003. godište), atletičar barskog Mornara, koji će se takmičiti u skoku u dalj i biće najmlađi učesnik Igara.

Foto: COK

Crnogorska odbojkaška reprezentativka Tanja Bokan poručila je da je važno baviti se sportom i otkrila da je probala rukomet i atletiku, ali se na kraju odlučila za odbojku.

Manifestaciji u Baru prisustvovalo je i oko 500 djece iz četiri osnovne škole koje su od Sport vižena, zvanične opreme crnogorskog nacionalnog tima, dobila i lopte.

Foto: COK

Karavan je do sada posjetio Bijelo Polje , Podgoricu i Bar.

U ponedjeljak će obići Tivat, dok će u srijedu Budva biti domaćin i posljednja stanica karavana.

Najčitanije