fbpx
NaslovnicaCrna GoraOlimpijski karavan posjetio Budvu

Olimpijski karavan posjetio Budvu

Podgorica, (MINA) – Tradicionalni Olimpijski karavan, čiji je cilj promocija predstojećih Igara malih zemalja Evrope, posjetio je danas Budvu, grad koji će biti jedan od domaćina manifestacije, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Igre malih zemalja Evrope, koje će biti održane od 27.maja do 1. juna u Crnoj Gori, su olimpijsko, multi-sportsko takmičenje u kojem učestvuju sportisti država Evrope, koji imaju manje od milion stanovnika.

Održavaju se svake dvije godine i u njima učestvuju sportisti iz Andore, Islanda, Lihtenštajna, Luksemburga, San Marina, Malte, Monaka, Kipra i Crne Gore. Igre će biti održane u pet gradova.

Budva će biti domaćin takmičenja u odbojci, odbojci na pijesku, boćanju, tenisu i streljaštvu, u Podgorici plivanje, u Baru u košarci i atletici, na Cetinju će se nadmetati džudisti, a u Tivtu stonoteniseri.

Saopšteno je da je Mediteranski sportski centar okupio više od 500 dječaka i djevojčica, koji su se družilli sa sportistima, od kojih će neki biti dio crnogorske reprezentacije na predstojećim Igrama.

Foto: COK

“Sportsku Crnu Goru predstavljali su vaterpolisti Budve Branko Franeta i Savo Ćetković, odbojkaši Jovan Delić i Ivan Zvicer, odbojkašice Anja Pejović i Milena Burzanović, atletičarka Kristina Rakočević, kao i paraolimpijac, plivač Ilija Tadić, jedan od promotera i zaštitnih lica Igara malih zemalja”, piše u saopštenju COK.

Navodi se da je olimpijsku baklju donijela atletičarka Slađana Perunović, koja je učestvovala na maratonskim trkama na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine.

Foto: COK

“Baklja će upaliti Olimpijski plamen 27. maja, kada će se ispod zidina budvanskog starog grada održati svečana ceremonija otvaranja Igara malih zemalja. Manifestaciju su podržali su Turistička organizacija Budve i Opština Budva.

Olimpijski karavan prethodno je posjetio Bijelo Polje, Podgoricu, Bar i Tivat.

Najčitanije