fbpx
NaslovnicaCrna GoraOpozicija da se vrati u radnu grupu

Opozicija da se vrati u radnu grupu

Podgorica, (MINA) – Mirno okupljanje predstavlja demokratsko pravo građana, a svi opozicioni poslanici treba da preuzmu aktivnu ulogu u radu privremenog skupštinskog odbora čiji je plan rada važan za evropski put države, naveli su predsjednik Skupštine Ivan Brajović i poslanik Evropskog parlamenta Dejvid Martin.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, 17. sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije (EU) i Crne Gore (POSP), koji je danas održan u Evropskom parlamentu u Strazburu, završen je usvajanjem Deklaracije i preporuka i zajedničkom izjavom kopredsjedavajućih.

„Mirno okupljanje predstavlja demokratsko pravo građana Crne Gore, a svi opozicioni poslanici treba da preuzmu aktivnu i konstruktivnu ulogu u radu privremenog skupštinskog odbora čiji je ambiciozni plan rada važan za evropski put Crne Gore“, konstatuje se u zajedničkoj izjavi Brajovića i Martina.

Kako je saopšteno, od opozicionih poslanika se takođe očekuje da u potpunosti nastave parlamentarni dijalog i učešće u predstojećim sastancima POSP-a.

“Imajući u vidu da su nedavni protesti u Crnoj Gori započeli zbog sumnji u korupciju i protivzakonito finansiranje stranaka, očekujemo da će nadležni državni organi, uključujući Specijalnog državnog tužioca i Agenciju za sprječavanje korupcije, djelotvorno i temeljno ispitati pomenute navode u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i osnovnim principom vladavine prava EU”, kaže se u zajedničkom saopštenju.

Kako se navodi, Evropski parlament podržava pristupanje Crne Gore EU, i očekuje konkretne i opipljive rezultate u ključnim oblastima, kao što su borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i medijske slobode u zemlji.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...