fbpx
NaslovnicaCrna GoraOsudili vandalske činove ispred ambasada Crne Gore

Osudili vandalske činove ispred ambasada Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo vanjskih poslova najoštrije je osudilo vandalske činove ispred ambasada Crne Gore u Beogradu i Ljubljani i Generalnog konzulata u Sremskim Karlovcima, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Povodom ispisivanja grafita uvredljive sadržine ispred Ambasade Crne Gore i Generalnog konzulata, kao i protesta u Beogradu, kada je i pokušano spaljivanja crnogorske zastave, Ambasada je, kako se navodi, reagovala pravovremeno i preduzela odgovarajuće mjere.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije angažovani u cilju obezbjeđenja sigurnosti Ambasade, obavili su uviđaj. Pripadnici MUP-a informisali su da će slučaj dostaviti nadležnom tužiocu na dalje postupanje“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je osudilo pokušaj paljenja zastave kao neprimjeren čin i pokušaj skrnavljenja državnih simbola susjedne i prijateljske države.

Povodom otuđenja table sa natpisom Ambasade Crne Gore u Sloveniji, koji je počinila nepoznata osoba, 28. decembra, iz Ministarstva su kazali da su odmah preduzete sve odgovarajuće mjere i radnje u skladu sa zakonskim procedurama.

„Službenici Uprave policije uzeli su dokaze i o daljem toku istrage će nas blagovremeno obavještavati. U međuvremenu, shodno relevantnim procjenama bezbjednosnih službi, nivo zaštite objekta Ambasade podignut je na drugi stepen“, ističe se u saopštenju.

Navodi se da je povodom tih slučajeva u toku redovna komunikacija sa nadležnim organima Srbije i Slovenije.

Najčitanije