fbpx
NaslovnicaCrna GoraOtkazan protest najavljen za 9. maj

Otkazan protest najavljen za 9. maj

Podgorica, (MINA) – Građanski protest, koji je bio zakazan za 9. maj, otkazan je, a pokret Odupri se – 97.000 donijeće odluku i obavijestiti javnost o terminu održavanja novog, dogovoreno je na sastanku lidera parlamentarne opozicije i predstavnika Pokreta.

Iz Socijalističke narodne partije (SNP), koja je bila domaćin sastanka, saopšteno je da su učesnici zaključili da se protesti moraju osnažiti.

“Zajedničkim akcijama podstaći ćemo narod da se još energičnije odupre. Očito je da je došlo vrijeme za promjene u Crnoj Gori i one su neminovne, tako da je jedinstveni zaključak učesnika sastanka da se mora maksimalno koordinirati svaka dalja aktivnost”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su kazali da je, na predlog Demokratskog fronta (DF), dogovoreno da se otkaže mirni protest koji je zakazan za 9. maj, na dan izricanja presude optuženima u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan.

Tog dana će, kako je najavljeno, DF imati svoje odvojene aktivnosti.

Navodi se da će pokret Odupri se donijeti odluku i obavijestiti javnost o terminu održavanja novog protesta.

“U medjuvremenu će radne grupe osmišljavati sadržaj protesta i raditi na inovativnosti akcija tokom narednih protestnih okupljanja”, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...