fbpx
NaslovnicaCrna GoraOtvoren novi put od Ulcinja do Albanije

Otvoren novi put od Ulcinja do Albanije

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Vlade Duško Marković otvorio je danas posljednju dionicu novog puta od Ulcinja do graničnog prelaza sa Albanijom Sukobin – Murićani, vrijednog više od 12 miliona EUR.

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću saopšteno je da je danas u saobraćaj puštena dionica od Ulicnja do Kruta, dužine 13,5 kilometara.

Marković je rekao da je putem, ukupne dužine 25 kilometara i vrijednosti više od 12 miliona EUR, Ulcinj povezan kvalitetnom saobraćajnicom sa Albanijom čime je poboljšan život građana koji tu žive i pristup turista Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, radovi su urađeni po svim standardima sa najvišim mogućim kvalitetom.

„Vidite da se u Crnoj Gori svakoga dana otvara jedna nova saobraćajnica. Crnu Goru razvijamo infrastrukturno, ne samo putno i saobraćajnom infrastrukturom nego i energetskom i digitalnom“, rekao je premijer.

Kako je dodao, Crna Gora je danas država u razvoju, u kojoj se otvaraju nova radna mjesta, pada stopa nezaposlenost i u kojoj su stope rasta na najvišem nivou evropskih stopa rasta.

„Radimo sve da građani ovdje bolje žive, da mladi ljudi dobiju nove prilike za sebe, da ne odlaze iz Crne Gore i naravno za viši standard crnogorskih građana“, kazao je Marković.

Upitan da li postoji mogućnost da Vlada pomogne opštini Ulcinj, premijer je rekao da takva mogućnost ne da postoji već je to učinjeno u okviru rebalansa budžeta.

„Vlada zajedno sa Opštinom Ulcinj radi ne da bi pomagala nego da bi Ulcinj mogao sam da se bavi pitanjima razvoja. Ali da bi došao u tu situaciju moramo da rješavamo teška pitanja na koja nijesmo uticali“, rekao je Marković odgovarajući na pitanje novinara.

Novi put su sa premijerom obišli i predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić i direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača.

Najčitanije